Werken aan de armspieren!

Je armen strakker maken is een geweldige manier om ze strakker te maken en vorm te geven. Als je op zoek bent naar natuurlijke manieren om je armen strakker te maken, dan laat dit blog artikel je de beste methoden zien die goed en snel werken. Ze variëren van oefeningen waar je helemaal geen uitrusting voor nodig hebt tot oefeningen waar je een gewicht of weerstandsbanden bij nodig hebt.

Je zult misschien verbaasd zijn over hoeveel mogelijkheden er zijn!

Push-Ups

Een push up richt zich zowel op je borstspieren als op je armspieren, omdat die moeten samenwerken om de beweging te voltooien. Zorg ervoor dat je bij het uitvoeren van een push up je rug recht houdt. Om je onderrug niet te veel te belasten en zorg ervoor dat je ga helemaal tot op de grond. Je zou de spieren in je borst en armen moeten voelen werken terwijl je ze doet.

Chin-Ups

Chin-ups zijn een prima manier om je biceps te trainen, dat zijn de spieren aan de voorkant van je bovenarm. Om een chin-up te doen, houd je je vast aan een stevige stang met een bovenhandse greep (handpalmen van je af gericht), en trek je jezelf op zodat je kin de stang bereikt. Zorg ervoor dat je je rug recht houdt en zwaai niet en gebruik geen momentum om je te helpen de rep te voltooien – gebruik alleen je armen en schouders om jezelf op te tillen.

Dips

Dips zijn een andere oefening die zowel de borst- als armspieren bewerkt. Om ze te doen plaats je je handen op een bankje of ander stevig oppervlak met je vingers naar voren, en laat je dan langzaam zakken tot je bovenarmen evenwijdig aan de grond zijn. Zorg ervoor dat je je rug recht houdt en laat je heupen niet te veel zakken. Ook hier moet je de spieren in je borst en armen voelen werken terwijl je ze doet.

Zijwaartse Verhogingen

Zijwaartse verhogingen werken op de spieren aan de zijkant van je bovenarm, die de laterale deltoids genoemd worden. Om ze te doen houd je een gewicht in elke hand, met je handpalmen naar je dijen gericht, en dan til je de gewichten langzaam naar opzij tot ze evenwijdig zijn met je schouders. Houd je kern betrokken en zorg ervoor dat je niet zwaait of momentum gebruikt om de gewichten op te tillen – gebruik alleen je armen.

Bicep curls

Bicep curls zijn een geweldige manier om je biceps strakker en strakker te maken. Om ze te doen, houd je een gewicht in elke hand en laat je ze langs je zij hangen met je handpalmen naar voren. Krul dan de gewichten langzaam omhoog naar je schouders, waarbij je ervoor zorgt dat je niet zwaait of momentum gebruikt – gebruik alleen je bicepsspieren.

Tricep Extensions

Tricep extensions bewerken de spieren aan de achterkant van je bovenarm, de triceps genoemd. Om ze te doen houd je een gewicht in één hand met je arm recht naar opzij gestrekt, en laat het gewicht dan langzaam achter je hoofd zakken. Zorg ervoor dat je je elleboog dicht bij je hoofd houdt en laat het gewicht de grond niet raken. Je zou de spieren aan de achterkant van je arm moeten voelen werken terwijl je deze oefening doet.

Polskrullen

Polskrullen werken op de spieren aan de voor- en achterkant van je polsen. Om ze te doen houd je een gewicht in elke hand met je handpalmen naar boven gericht, en dan krul je de gewichten langzaam omhoog naar je schouders. Zorg ervoor dat je je polsen recht houdt – laat ze niet buigen – en gebruik geen momentum om de gewichten op te tillen. Je zou de spieren in je polsen moeten voelen werken terwijl je deze oefening doet.

Reverse Fly’s

Reverse fly’s werken op de spieren aan de achterkant van je schouder die de achterste deltoids heten. Om ze te doen, houd je een gewicht in elke hand met je handpalmen naar beneden gericht, en til je dan langzaam de gewichten naar opzij tot ze evenwijdig zijn met je schouders. Houd je kern betrokken en zorg ervoor dat je niet zwaait of momentum gebruikt om de gewichten op te tillen – gebruik alleen je armen.

Shoulder Press

De schouderpers werkt op de spieren aan de voor- en achterkant van je schouder die de anterieure en posterieure deltoïden heten, en op de tricepsspieren aan de achterkant van je arm. Om het te doen houd je een gewicht in elke hand met je handpalmen naar voren gericht, en dan til je ze langzaam boven je hoofd op tot ze recht boven je gestrekt zijn. Zorg ervoor dat je je kern betrokken houdt en laat de gewichten elkaar niet raken. Je zou al deze spieren moeten voelen werken terwijl je deze oefening doet.

Er zijn veel verschillende oefeningen die je kunnen helpen je armen strakker en strakker te maken. We hebben er hier een paar opgesomd, maar er zijn er nog veel meer die je kunt onderzoeken. Zorg ervoor dat je een verscheidenheid aan oefeningen kiest om alle spieren in je arm aan te spreken, en let erop dat je een goede vorm gebruikt, zodat je het meeste uit elke rep haalt. Als je niet zeker weet hoe je sommige van deze oefeningen moet doen, vraag dan zeker een trainer op je sportschool om hulp. En onthoud tenslotte dat consequentheid de sleutel is – streef ernaar deze oefeningen minstens drie keer per week te doen voor het beste resultaat.

Succes met de workouts!

Gerelateerde berichten