Kleed je tegen het dalende kwik met deze verwarmende tips!

Het kwik daalt en het weer koelt af, wat maar één ding kan betekenen: het is tijd om je weer als een man te gaan kleden. Dat betekent geen korte broeken meer, geen sandalen en zeker geen tanktops. Maar dat de temperatuur daalt betekent niet dat je aan stijl moet inboeten. Met een beetje kennis van zaken kun je er toch goed uitzien en de hele winter warm blijven.

Hier zijn enkele kledingtips om je te helpen te kleden als de temperatuur daalt:

Begin met een goede basislaag

Als het gaat om het samenstellen van een goede outfit, is de basis de sleutel. Je kunt immers geen sterk bouwwerk bouwen op een zwak fundament. Hetzelfde geldt voor je garderobe. Als de temperaturen beginnen te dalen, moet je zorgen voor een goede basislaag die je warm houdt zonder je te laten zweten. Daarom zijn stoffen als wol en kasjmier ideaal voor koeler weer. Ze zijn allebei heel licht en ademend, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over nat en koud tegelijk.

Bovendien zijn het allebei uiterst veelzijdige materialen die je, afhankelijk van de gelegenheid, kunt aankleden. Dus als je het de volgende keer koud hebt, pak dan een trui van wol of kasjmier in plaats van een zware jas. Je zult blij zijn dat je dat gedaan hebt!

Voeg wat lagen toe

Nu je een goede basislaag hebt, is het tijd om wat laagjes toe te voegen. Een trui of een goede jas is een goede manier om een extra laag warmte toe te voegen zonder aan stijl in te boeten. Als je je echt wilt aankleden, overweeg dan een sjaal of een paar handschoenen. Zorg ervoor dat je het niet overdrijft – je wilt er niet uitzien alsof je gaat skiën!

Als het om laagjes gaat, is minder meer. Je wilt warm blijven, maar je wilt er ook niet uitzien alsof je de Mount Everest gaat beklimmen. Een paar goed gekozen stukken zijn voldoende. Dus ga je gang en voeg een beetje stijl toe aan je wintergarderobe – je vrienden en familie zullen blij zijn dat je het gedaan hebt!

Ontwijk koude voeten

Als het kwik begint te dalen, is het tijd om de snowboots heren tevoorschijn te halen. Maar met zoveel stijlen en materialen op de markt kan het moeilijk zijn om te weten welke snowboot voor jou geschikt is.

Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het winkelen voor snowboots:

Materiaal: Snowboots zijn meestal gemaakt van leer, suède, of nylon. Als je veel in sneeuw of smeltwater loopt, zoek dan een laars van waterdicht of waterbestendig materiaal.

Zool: Een goede sneeuwlaars moet een dikke zool hebben die zorgt voor isolatie en tractie in gladde omstandigheden. Zoek een zool van rubber of een ander duurzaam materiaal.

Voering: Veel snowboots zijn gevoerd met bont of andere isolatie om je voeten warm te houden. Als je in een koud klimaat woont, zorg dan voor een laars met een voering die je voeten comfortabel houdt bij temperaturen onder het vriespunt.

Maak het af met een jas

De winter komt eraan, en dat betekent dat het tijd is om de zware bovenkleding tevoorschijn te halen. Maar met zoveel keuze op de markt kan het moeilijk zijn om te weten wat je moet zoeken in een goede winterjas. Eerst en vooral wil je iets dat je warm houdt – zorg er dus voor dat het geïsoleerd is. Een dunne buitenkant is niet voldoende als de temperatuur begint te dalen. Je moet er ook voor zorgen dat de jas lang genoeg is om je benen tegen de kou te beschermen – streef naar iets dat minstens tot halverwege je dij komt.

En vergeet de details niet: een capuchon kan levensreddend zijn op een winderige dag, en zakken zijn altijd handig om handschoenen of een sjaal in op te bergen. Met zoveel om rekening mee te houden, kan het kiezen van de juiste winterjas een ontmoedigende taak lijken. Maar gewapend met deze kennis ben je klaar om de kou in stijl te trotseren.

Afsluitend

Dus, als het kwik daalt en de dagen korter worden, zorg er dan voor dat je je passend kleedt. Trek een laagje warme kleding en accessoires aan, drink veel vocht om je lichaam gehydrateerd te houden, en neem regelmatig een pauze om bevriezing of onderkoeling te voorkomen. En als al het andere faalt, bedenk dan dat een lekkere kop warme chocolademelk je ook op een koude winterdag warm kan houden. Blijf veilig buiten!

Bedankt voor het lezen!

Gerelateerde berichten