Must-try cocktails als je de grens over gaat

Als je op zoek bent naar het perfecte drankje om in een ander land van te genieten, dan ben je hier op de juiste plaats. Ik heb een lijst samengesteld van enkele geweldige cocktails uit de hele wereld, die zeker in de smaak zullen vallen bij elke smaakpapillen en een uitstekende aanvulling zullen zijn op je reis!

De eerste cocktail op mijn lijst is The Japanese Cocktail die gemaakt wordt met Suntory Whisky (Japanse whisky), droge vermouth, en bitters. Deze cocktail heeft tonen van honing, rokerige smaken en een lichte zoetheid. Het is een van Japans meest iconische drankjes en werd in 1948 door barman Tadao Uemura gemaakt in de Imperial Hotel Tokyo Bar populair in 1915 door barman Ngiam Tong Boon in het Raffles Hotel Singapore. De ingrediënten zijn gin, kersenlikeur, ananassap, limoensap, en bitters. Deze cocktail heeft een zoete en toch fruitige smaak met een licht pikante toets van de citrussappen.

Nu gaan we een blik werpen op twee populaire cocktails uit Roemenië – De Negroni en de Roemeense Negroni. De eerste van de twee is een klassieke cocktail die gemaakt wordt met gelijke delen gin, zoete vermout, en Campari. Deze drank heeft tonen van bittere kruiden, citrusvruchten, kersenschors, en rabarber om een aardse toon te geven. De tweede Roemeense cocktail in deze lijst gebruikt Campari net als in het oorspronkelijke Negroni-recept, maar vervangt rode vermout in plaats van zoete vermout. Hij bevat ook droge vermouth voor extra smaak, die hem een zoetere smaak geeft dan het origineel.

De volgende op mijn lijst is The Singapore Sling, die gemaakt werd in Singapore in het begin van de 20e eeuw. Hij wordt gemaakt met gin, kersenhijs, Benedictine, Cointreau sinaasappellikeur, ananassap, limoensap, en een scheutje bitters. Deze cocktail heeft een zoete maar fruitige smaak met subtiele tonen van citrus gemengd met houtachtige aroma’s van de Benedictine.

Het vierde drankje op onze lijst is The White Lady, die in 1928 in Londen in Harry’s New York Bar werd uitgevonden door Harry MacElhone. Hij wordt gemaakt met gin, triple sec (of Cointreau), citroensap, en eiwit. Deze cocktail heeft tonen van vers citrusfruit samen met kruidige smaken van het alcoholgehalte!

De volgende in de lijst is The Death in the Afternoon, die werd ook gemaakt door Harry MacElhone in 1928 te Londen in Harry’s New York Bar. Het wordt gemaakt met champagne, absint, en suikersiroop. Dit drankje heeft tonen van anijs, kruidige smaken van de absint, en een zijdezachte textuur.

De zesde cocktail die ik je geef is The Submarine (ook bekend als Corpse Reviver #2), die ook in Londen werd uitgevonden inCoventry Street’s Criterion Bar door George Kappler in 1930. Hij wordt gemaakt met gin, Lillet Blanc (een Franse versterkte wijn), cointreau sinaasappellikeur, citroensap, en absint. Deze cocktail heeft tonen van citrusvruchtenaroma’s samen met lichte bloemige hints!

Als laatste op mijn lijst staat The Margarita. Dit is één van de populairste cocktails ter wereld en vindt zijn oorsprong in Mexico in het begin van de jaren 1930. Hij wordt gemaakt met tequila, cointreau likeur, limoensap, en zout om het glas te omranden. Deze cocktail heeft een perfect evenwicht van zoete en zure smaaktonen met een kruidige afdronk!

De beste drankjes om in een land te drinken zijn niet dezelfde als wat je thuis drinkt. Je vindt verbazingwekkende cocktails die plaatselijke ingrediënten combineren met smaken uit de hele wereld.

Dus als je je volgende vakantie aan het plannen bent, denk dan zeker aan deze geweldige opties!

Gerelateerde berichten